Jaluzele orizontale

Alegerea jaluzelelor poate fi o problemă pentru mulți dintre noi. În funcție de spațiul pe care vrem să îl decorăm jaluzelele sunt împarțite în două categorii: cele funcționale și cele decorative. Pentru ferestele înalte de balcon sau terasă se poate opta pentru jaluzelele orizontale din aluminiu sau lemn, iar pentru geamurile oscilobatante, se recomandă jaluzelele din aluminiu cu sistem flexibil de deschidere care nu permite balansarea.

Jaluzele verticale

Jaluzelele verticale sunt potrivite pentru camere mari și spațioase sau încăperi amenajate lejer, aerisit. Ele dau senzația de mărime și eleganță, însă doar într-un spațiu corespunzător. Sunt ideale pentru camerele de zi, sufragerii sau birouri. Pentru nuanțarea razelor de lumină și protejarea florilor sau a mobilierului se recomandă jaluzelele verticale.

Jaluzele plisate

Jaluzelele plisate sunt recomandate pentru orice tip de cameră fiind atât decorative cât și funcționale. Ele oferă încăperilor un aspect aparte, oferindu-le o eleganță menită să le scoată în evidență. Sunt realizate din material pliat, în culori și texturi diferite. Jaluzele plisate sunt cunoscute pentru versalitatea lor în ceea ce privește funcționalitatea, culoarea și designul.